Νέο VOLVO S90

Με το ολοένα και αυξανόμενο αγοραστικό κοινό της η VOLVO παρουσίασε στη έκθεση αυτοκινήτου του Detroit ένα νέο πολυτελές σεντάν με ιδιαίτερη σχεδίαση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του. Το νέο S90 λοιπόν θα είναι ο αντικαταστάτης του S80 και παράλληλα το δεύτερο αυτοκίνητο της εταιρίας με την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που γνωρίσαμε στο XC90.
Εξωτερικά το S90 ξεχωρίζει από τα εμπρός φωτιστικά σώματα, το μακρύ καπό αλλά και το κυρτό πίσω μέρος που παραπέμπει σε coupe. Στο εσωτερικό γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα πολυτελές αυτοκίνητο με τη μεγάλη οθόνη αφής να δεσπόζει στη κεντρική κονσόλα. Οθόνη συναντάμε επίσης και στον πίνακα οργάνων που χαρακτηρίζεται για την ευκρίνεια του αλλά και το πλήθος των πληροφοριών που παρέχει στον οδηγό. Παράλληλα ο συνδυασμός δέρματος και ξύλου και φυσικά το ηχοσύστημα της Bang and Olufsen είναι μερικά από τα στοιχεία του βασικού εξοπλισμού το νέου S90.

Την κίνηση στο νέο S90 θα δίνουν αποκλειστικά και μόνο 4κύλινδρα σύνολα με τους 2λίτρους βενζίνης Τ5 και Τ6 των 240 και 316 ίππων αντίστοιχα να είναι αρχικά διαθέσιμοι. Αργότερα θα κάνει την εμφάνιση του και ο Τ8 ένας κινητήρας απόδοσης 400 ίππων που συνδυάζει και τεχνολογία Plug in Drive. Το S90 εκτός από δυκίνητη θα διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Τέλος εντύπωση προκαλεί το νέο σύστημα Pilot Assist το οποίο δανείζεται από το XC90 και έχει τη δυνατότητα σε ταχύτητες μέχρι και 81χλμ/ωρα να οδηγεί το αυτοκίνητο βασιζόμενο μόνο στις λωρίδες του δρόμου και παίρνοντας πληροφορίες από ένα σύστημα αισθητήρων και καμερών. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο οδηγός έχει ενεργό ρόλο αφού θα πρέπει πάντα να έχει τα χέρια του στο τιμόνι.

Το νέο S90 έχοντας πολλά νέα ΄΄όπλα΄΄ μπαίνει σε μία κατηγορία που παραδοσιακά κυριαρχεί η γερμανική τριάδα των Audi A6, BMW σειρά 5 και φυσικά η E Class της Mercedes Benz να μοιράζονται τη πίτα των πωλήσεων. Με το λανσάρισμα του S90 να υπολογίζεται το 2017 αλλά και την εμφάνιση του νέου Α6 αλλά και της σειράς Ε της Mercedes Benz η μάχη για την κορυφή στη μεσαία πολυτελή κατηγορία θα είναι πιο αμφίρροπη από ποτέ.

Κωνσταντίνος Ι. Μπεκιάρης
Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων

*πηγή βίντεο Volvo Auto Italia*
*πηγή φωτό: volvocars.com, Autoblog.com,Topgear.com,ibtimes.com*

2017-volvo-s90-reveal-ext03-1 170101interiorblondvolvos90 images Volvo-S90

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *