Χιτώνιο μηχανής (κυλίνδρου)

Πρόσθετος κύλινδρος που τον τοποθετούν σαν σφήνα μέσα στον αρχικό, για να αποφεύγεται η φθορά του. Συνήθως, ο κινητήρας περιλαμβάνει περισσότερους από έναν κυλίνδρους, οι οποίοι διαμορφώνονται σε ένα ενιαίο κομμάτι μετάλλου και αποτελούν το σώμα των κυλίνδρων (τον κορμό
ή το μπλοκ του κινητήρα – μονομπλόκ). Σε πολλούς κινητήρες, οι κύλινδροι δεν αποτελούν ένα τμήμα με το σώμα, αλλά τοποθετούνται σε αυτούς πρόσθετα χιτώνια («πουκάμισα») που έχουν το πλεονέκτημα της εύκολης αντικατάστασης, όταν φθαρούν. Τα χιτώνια χωρίζονται σε δύο τύπους:
1. Ξηρά χιτώνια (πουκάμισα). Αυτά τοποθετούνται μέσα σε κύλινδρο που σχηματίζει το σώμα του κινητήρα. Δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το ψυκτικό υγρό και γι’ αυτό λέγονται και ξηρά χιτώνια.
Τυποποιημένες διαστάσεις. Δεν επιδέχεται εσωτερική κατεργασία. Εισαγωγή εξαγωγή με πρέσα 2. Υγρά χιτώνια. Σε αυτά το ψυκτικό υγρό έρχεται σε άμεση επαφή με το χιτώνιο.
Τυποποιημένες διαστάσεις. 2/3 της επιφάνειας σε επαφή με το νερό. Η στεγανοποίηση επιτυγχάνεται με καλή έδραση και με ελαστικούς παράκυκλους στεγανοποίησης .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *