KTEO και για τις μηχανές

 Οι μοτοσυκλέτεςπάλι στο προσκήνιο ΝέοςΝόμο του κράτους αποτελεί πλέον ο υποχρεωτικός Τεχνικός Έλεγχος των μοτοσικλετών αλλά όπως φαίνεται ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από την υποχρεωτικό έλεγχο εξαιρούνται προσωρινά

τα δίκυκλα που εφοδιάζονται με κινητήρες έως και 49 κ.εκ. καθώς δεν υπάρχει βάση δεδομένων γι΄αυτάστο υπουργείο και όταν συγκεντρωθούν τα στοιχεία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα Τροχαίας κατόπιν θα περνούν και αυτά από έλεγχο.
Ωστόσοδεν είναι έτοιματα ΚΤΕΟ γιανα ελέγχουν μοτοσικλέτες και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα αλλάυπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση της υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει το αντίτιμο του Ελέγχου όπως επίσης και της Κάρτας Θορύβου αλλά ούτε έχει οριστεί και το πρόστιμο για μια μοτοσικλέτα που περνά από Ελεγχο εκπρόθεσμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος ελέγχου για μοτοσυκλέτες έως250κ.εκ. θα ανέρχεται σε 30 ευρώ ενώ τα δίκυκλα με κινητήρες άνω των 250 κ.εκ. θα πρέπει να καταβάλουν 35 ευρώ.Όσον αφορά σε περίπτωση επανελέγχου το κόστος υπολογίζεται σε 8 ευρώ ενώ αν κάποιος περάσει εκπρόθεσμα από την στιγμή που δεν υπάρχει υπουργική απόφαση δεν υπάρχει και κανένα απολύτως πρόστιμο . ακόμα οι πληροφορίες αναφέρουνότι το κόστος για την έκδοση της Κάρτας Θορύβου θα κυμαίνεται από 8 έως 10 ευρώ.

Και ακόμη σημαντικό είναι η διαφορετική τιμή για τους ελέγχους για μοτοσυκλέτες για ιδιωτική χρήση και διαφορετική για επαγγελματικές μοτοσυκλέτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *