Χειμερινό ελαστικό

Ελαστικό τού οποίου το σχέδιο του πέλματος, ή το σχέδιο του πέλματος και η δομή, έχουν σχεδιασθεί κυρίως για να εξασφαλίζουν, σε λάσπη και νωπό ή τηκόμενο χιόνι, αποτελεσματικότητα καλύτερη από το σύνηθες ελαστικό. Το σχέδιο (ανάγλυφο) του πέλματος χειμερινού ελαστικού επισώτρου συνίσταται κατά κανόνα από αυλακώσεις (νευρώσεις) και συμπαγή τμήματα διατεταγμένα σε μεγαλύτερες αποστάσεις από ό,τι στα συνήθη ελαστικά.
Χειμερινά ελαστικά βάζουμε όταν το θερμόμετρο κατέβει κάτω από +7οC, στα θερινά ελαστικά πείτε ΑΝΤΙΟ.

Επειδή το χειμώνα, οι κλιματολογικές συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές από το καλοκαίρι είναι σωστό να φοράμε χειμερινά ελαστικά. Κάτω από τους +7ο C, η γόμα ενός καλοκαιρινού ελαστικού σκληραίνει και χάνει την αποτελεσματικότητα της (η απόσταση φρεναρίσματος αυξάνει επί οκτώ). Το χειμώνα περισσότερο από ποτέ, ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών.
«Το μείγμα καουτσούκ που χρησιμοποιείται για τα θερινά ελαστικά σκληραίνει ακόμη και σε θερμοκρασίες αρκετά πάνω από το μηδέν. Αντίθετα, τα χειμερινά ελαστικά παραμένουν μαλακά και εύκαμπτα και επομένως μπορείς να βασίζεσαι ότι θα διατηρήσουν την επαφή τους με το δρόμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *