Οδηγήστε έξυπνα, οδηγήστε υγραέριο (Dacia)

«Το υγραέριο… σίγουρα είναι επικίνδυνο και ρυπαίνει!» Δεν είναι αλήθεια! Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το αντίθετο. Το υγραέριο είναι παρεξηγημένο και χλευάζεται.
Η φήμη του ως επικίνδυνου είναι από καιρό ξεπερασμένη και εντελώς αβάσιμη. Το υγραέριο ως καύσιμο χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι πλέον ασφαλές, αξιόπιστο και απλό .
Είναι μια χαρά για όσους γνωρίζουν επειδή είναι ένα φθηνότερο καύσιμο που προσφέρει μεγαλύτερη απόσταση σε χιλιόμετρα. Ακριβώς όπως το ντίζελ; Ναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι η τιμή του είναι φθηνότερη, ενώ εκπέμπει λιγότερο CO 2 και μικροσωματίδια .

Θεωρείται «καθαρό» καύσιμο σε πολλές χώρες.

Η τολμηρή απόφαση της Dacia να πάει στο υγραέριο για τα αυτοκίνητα της έφερε θετικά αποτελέσματα. Οι πωλήσεις απογειώνονται , λόγω των υψηλότερων τιμών της βενζίνης και της αντλίας ντίζελ.
Ως εκ τούτου, ο αριθμός των κινητήρων διπλού καυσίμου βενζίνης/LPG ως βασικού εξοπλισμού αυξάνεται. Μια τολμηρή μάρκα, η Dacia έφερε επανάσταση στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας με το μοναδικό της μοντέλο και εστιάζοντας στις βασικές αρχές των προσιτών, σύγχρονων οχημάτων. Η Dacia πιστεύει στο υγραέριο από το 2010 .

«Η Dacia έχει κάνει την υγραεριοκίνηση μια πιο προσιτή λύση προσφέροντάς το σε όλη τη γκάμα της – Sandero, Sandero Stepway, Logan, All-New Duster και All-New Jogger – μέσω της ετικέτας ECO-G», λέει ο Damien .

Το γεγονός ότι η  δοκιμασμένη τεχνολογία LPG τοποθετείται σε κινητήρες TCE 100 ECO-G απευθείας στη γραμμή παραγωγής αποτελεί απόδειξη ασφάλειας και αξιοπιστίας. Διαθέτει ακριβώς την ίδια διάρκεια εγγύησης κατασκευαστή (3 χρόνια / 100.000 χιλιόμετρα), κόστος συντήρησης και χρονοδιάγραμμα και χωρητικότητα χώρου αποσκευών όπως σε ένα μοντέλο βενζίνης. Η θέση του ρεζερβουάρ υγραερίου έχει βελτιστοποιηθεί τοποθετώντας το εκεί όπου συνήθως βρίσκεται ο εφεδρικός τροχός έκτακτης ανάγκης.

“Οι πελάτες της Dacia είναι πολύ ρεαλιστές: αναζητούν ένα όχημα που να είναι χρήσιμο στην καθημερινή ζωή. Χάρη στον κινητήρα διπλού καυσίμου και τις δύο δεξαμενές του, το LPG προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 km που φτάνει τα 1.300 χιλιόμετρα στο New Dacia Sandero», εξηγεί ο Damien.

Η προσφορά Dacia ECO-G έχει σχεδιαστεί για να είναι:

  • Πρακτικό : Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών παραμένει αμετάβλητη παρά τη δεύτερη δεξαμενή καυσίμου. Το ρεζερβουάρ υγραερίου γεμίζει στο ίδιο σημείο  καυσίμου με τη βενζίνη.
  • Οικονομικό : ο κινητήρας χρησιμοποιεί περίπου 15% περισσότερο υγραέριο από τη βενζίνη, αλλά η μέση τιμή του υγραερίου είναι 40% φθηνότερη . Η τιμή αγοράς ενός Dacia ECO-G αποπληρώνεται γρήγορα. Λόγω του κινητήρα δύο καυσίμων, το αυτοκίνητο έχει δύο δεξαμενές καυσίμου. Η αυτονομία είναι επομένως μεγαλύτερη από 1.000 km μεταξύ της πλήρωσης των δεξαμενών. Για παράδειγμα,
  • όταν λειτουργεί με υγραέριο, το New Sandero ECO-G έχει αυτονομία 1 300 km.
  • Φιλικό προς το περιβάλλον : όταν λειτουργούν με υγραέριο, τα αυτοκίνητα Dacia εκπέμπουν 10% λιγότερο CO 2 από τη βενζίνη , ενώ εξακολουθούν να διαθέτουν περισσότερη ροπή και ισχύ κινητήρα.
  • Απλό : η διαθέσιμη εμβέλεια για κάθε δεξαμενή εμφανίζεται καθαρά στον πίνακα οργάνων. Το αυτοκίνητο αλλάζει αυτόματα σε βενζίνη σε περίπτωση που στεγνώσει το ρεζερβουάρ υγραερίου.

Με τόσα πολλά επιχειρήματα για να το υποστηρίξετε, η επιλογή υγραερίου στη Dacia είναι σαφώς μια έξυπνη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *