Νέο Honda CRF 1000 Africa Twin 2016

  Στα τέλη της χρονιάς ανακοίνωσε η HONDA ότι θα βγει στην ευρωπαϊκή αγορά η νέα Africa Twin, με την οποία φιλοδοξεί ή εταιρεία αυτή να συνεχίσει τον θρύλο που είχε δημιουργήσει η προκάτοχός της .
Μια πραγματικά περιπετειώδες Μοτοσυκλέτα (“True Adventure Prototype”) που σίγουρα θα είναι όπως λέγετε ο πολυαναμενόμενος διάδοχος της XRV750 Africa Twin που μετράει πάνω από 10 χρόνια εκτός παραγωγής.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Ο κινητήρας είναι 1000cc, συμπαγής σε σειρά δικύλινδρο κινητήρα η ισχύ του θα φτάνει τα 95 ΗP και ροπή 98Nm.
Διαθέτει τετραβάλβιδης κεφαλής Unicam για συμπαγείς διαστάσεις και ένα ελαφρύ χυτό εκκεντροφόρο – ιδίων υλικών κατασκευής με αυτούς της και επιπλέον διαθέτει διπλά μπουζί για την ανάφλεξη του μίγματος καυσίμου / αέρα σε κάθε θάλαμο καύσης.
Ο κινητήρας έχει μικρό ύψος και συμβάλλει στην άριστη απόσταση από το έδαφος που είναι απαραίτητο για μία γνήσια μοτοσυκλέτα περιπέτειας.
Μια νέα καινοτομία είναι η αντλία νερού που τοποθετείται στο κέλυφος του συμπλέκτη, και με αυτή την τοποθέτηση μπορεί να κινείται η αντλία νερού και λαδιού από τον ίδιο αντικραδασμικό άξονα.

ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
Διαθέτει ένα ελαφρύ, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και χρησιμοποιεί την ίδια σχεδίαση αλλαγής σχέσεων με τη CRF250R/450R για εξασφάλιση της βέλτιστης επιλογής σχέσης.
Επιπλέον η νέα Africa Twin, θα διατίθεται προαιρετικά με μία εξελιγμένη έκδοση του κιβωτίου με διπλού συμπλέκτη της Honda – Dual Clutch Transmission (DCT). Η εξέλιξη αυτή του DCT στόχο είχε να αναβαθμίσει την ικανότητά της σε συνθήκες off-road που αποτελεί συνώνυμο της Africa Twin.
Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει τη χειροκίνητη δυνατότητα από τον οδηγό να αλλάζει σχέσεις με το αριστερό χέρι και επιπλέον διαθέτει άλλα δύο αυτόματα προγράμματα.
Η επιλογή D πετυχαίνει τον καλύτερο συνδυασμό οικονομίας καυσίμου και άνεσης στο ταξίδι.
Η επιλογή S έχει αναβαθμιστεί ώστε να προσφέρει πιο σπορ επιδόσεις, με τρία διαφορετικά σχέδια αλλαγών: S1, S2 και S3.
Το DCT για την CRF1000L Africa Twin είναι προσαρμοσμένο για τη χρήση της μοτοσυκλέτας, ενώ η λειτουργικότητά του σε συνθήκες εκτός δρόμου ενισχύεται με το διακόπτη G στη δεξιά πλευρά του πίνακα οργάνων.
Πιέζοντας το διακόπτη G σε κάθε οδηγικό πρόγραμμα βελτιώνεται η πρόσφυση και ο έλεγχος της μοτοσυκλέτας.
Μία νέα λειτουργία του συστήματος DCT είναι η ανίχνευση κλίσης χάρη στην οποία το πρόγραμμα αλλαγής σχέσεων προσαρμόζεται στο βαθμό κλίσης του δρόμου ώστε να παρέχει βέλτιστο έλεγχο.

ΠΛΑΙΣΙΟ
Ο κινητήρας βρίσκεται μέσα σε ένα ατσάλινο ημί-διπλο κλειστό πλαίσιο και προσφέρει τέλεια ισορροπία ευστάθειας σε υψηλές ταχύτητες – ακόμα και με πλήρες φορτίο – σε συνδυασμό με υψηλές ικανότητες εκτός δρόμου, ευελιξία και αντοχή.
Η συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο – όπως η μπαταρία που βρίσκεται στο πίσω τμήμα της κυλινδροκεφαλής – συμβάλει σε ένα χαμηλό κέντρο βάρους.

  Η νέα Africa Twin θα διαθέτει ανάποδο πιρούνι με μεγάλη διαδρομή της Showa είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και συνοδεύεται από τετραπίστονες δαγκάνες Nissin και δύο πλευστούς κυματοειδείς δίσκους 310mm και το πίσω αμορτισέρ της Showa έχει υδραυλική ρύθμιση προ-φόρτισης ελατηρίου.
Η CRF1000LAfricaTwin θα χρησιμοποιεί ακτινωτούς τροχούς 21/18-inch, με ελαστικά 90/90-21 και 150/70-18.

afrika5 afrika6 afrika7 afrika8afrika2

16YM CRF1000L Africa Twin
16YM CRF1000L Africa Twin

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *