Τεχνολογία NFC για Εντοπισμός τραυματία

  Η τεχνολογία NFC (Near Field Communications, Επικοινωνίες Κοντινού Πεδίου) έχει έρθει στην ζωή μας και την έχουμε σχεδόν όλοι στα καινούργια κινητά που διαθέτουμε. Έχει πολλές εφαρμογές αλλά δεν είναι ακόμα από όλους γνωστή και 100 % εφαρμόσιμη.

Και τι μπορείς να κάνεις;
Μέσα από το κινητό σου που διαθέτει την τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου μπορείς να ανταλλάξεις γρήγορα και ασύρματα πληροφορίες ανάμεσα στα κινητά , να κάνεις πληρωμές σε ηλεκτρονικά τερματικά πληρωμών με δυνατότητα NFC ακόμα για να αποθηκεύετε, να προβάλλετε, να δημιουργείτε ή να αλλάζετε έξυπνες ετικέτες.
Επιπλέον έχει την δυνατότητα να εκκινήσει μοτοσυκλέτα με την χρήση του κινητού και το πιο σημαντικό να στείλει μήνυμα με τις συντεταγμένες του οχήματος μετά από ένα τροχαίο για τον εντοπισμό του.

 

nfc

Τί είναι όμως η τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου.
Το σύστημα αυτό διαθέτει ένα εξειδικευμένο τσιπ που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC (Near Field Communications, Επικοινωνίες Κοντινού Πεδίου). Είναι μια μικρής εμβέλειας ασύρματη τεχνολογία μέσω ραδιοσυχνοτήτων RFID που κάνει χρήση την αλληλεπίδραση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.
Για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία NFC στα κινητά θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 εκ. (0,78 in.).

Μέχρι λοιπόν να ενσωματωθεί η τεχνολογία αυτή στα αυτοκίνητα μας είτε στις μοτοσυκλέτες, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγοράσουμε ένα κατάλληλο αυτοκόλλητο (τσιπ) το οποίο έχει διάσταση 14*31 mm και το κόστος του δεν ξεπερνάει τα 7 €. Το επικολλάμε σε κοντινό σημείο μέσα στο αυτοκίνητο μας και κοντά στον οδηγό ή στο κράνος της μηχανής μας.nfc3
Δωρεάν κατεβάσουμε από το διαδίκτυο την εφαρμογής NFC NearVox (διαθέσιμη μόνο σε android) και την ρυθμίσουμε επιλέγοντας προεγγεγραμμένο κείμενο και τηλεφωνικό αριθμό παραλήπτη (συγγενής, φίλος).
Αυτά χρειάζεται να μεριμνήσεις για την περίπτωση του ατυχήματος με το αυτοκίνητο σου ή την μηχανή σου.
Όταν συμβεί το μοιραίο, αρκεί μόνο να πλησιάσουμε το κινητό τηλέφωνο μας (με αισθητήρα NFC) στο ειδικό αυτοκόλλητο (τσιπ) και χωρίς να κάνουμε καμία άλλη διαδικασία, ένα μήνυμα (SMS) που περιλαμβάνει το στίγμα (συντεταγμένες GPS) μας και το προεγγεγραμμένο κείμενο στέλνεται στους παραλήπτες που έχουμε προεπιλέξει
Ειδικά οι κατασκευαστές κράνων μοτοσυκλέτας αρχίζουν και εγκαθιστούν τσιπάκια με τεχνολογία NFC.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *