Σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων

Στους πετρελαιοκινητήρες επειδή αναπτύσσονται μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες και αυτό ευνοεί την παραγωγή οξειδίου του αζώτου, βάζουμε βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων.

Κατά την ανακύκλωση καυσαερίων ένα μέρος των καυσαερίων επιστρέφει στην εισαγωγή και διοχετεύεται στο χώρο καύσης. Επειδή τα καυσαέρια περιέχουν πολύ λίγο οξυγόνο, μειώνεται η μέγιστη θερμοκρασία καύσης και συνεπώς η μέγιστη πίεση καύσης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της εκπομπής οξειδίων του αζώτου. Η ανακύκλωση των καυσαερίων γίνεται από το σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων (Exhaust Gas Recirculation) ή αλλιώς βαλβίδα EGR.
Σύστημα με ψύξη της EGR και έλεγχο της επανακυκλοφορίας των καυσαερίων:
Στα συστήματα με ψύξη της EGR και έλεγχο της επανακυκλοφορίας των καυσαερίων η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού, που ψύχει τα καυσαέρια, egr 3ακολουθεί τις μεταβολές της θερμοκρασίας του κινητήρα. Μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα παίρνει εντολή από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα και egr 2ρυθμίζει την επανακυκλοφορία των καυσαερίων.

Σύστημα με έλεγχο της ψύξης της EGR και της επανακυκλοφορίας καυσαερίων:
Στα συστήματα με έλεγχο τόσο της ψύξης της EGR όσο και της επανακυκλοφορίας των καυσαερίων η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού που ψύχει τα
καυσαέρια ελέγχεται ως προς τις μεταβολές τις θερμοκρασίας του κινητήρα. Μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα η οποία παίρνει εντολή από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα ενεργοποιεί μια δεύτερη βαλβίδα υποπίεσης η οποία ρυθμίζει την κυκλοφορία του ψυκτικού μέσα από το ψυγείο ψύξης των καυσαερίων.

egr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *