Νέο SEAT IBIZA FR στην Μαγιόρκα.

Ή πως ένα σαββατοκύριακο χαλάρωσης μπορεί να μετατραπεί σε μία απολαυστική εμπειρία οδήγησης…27-1-2015 10-19-37

Η Μαγιόρκα αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για πολλούς Ευρωπαίους πολίτες, αφού συνδυάζει υπέροχες παραλίες και εντυπωσιακά τοπία και απέχει μόνο λίγες ώρες με το αεροπλάνο από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στη Palma de Mallorca σειρά είχε η ενοικίαση του αυτοκινήτου και εδώ είναι που κρύβεται η μεγάλη έκπληξη. Η διαδικασία ολοκλήρωσης της ενοικίασης κράτησε λίγο παραπάνω αφού η προσέλευση των τουριστών ήταν μεγάλη οπότε ήταν ως ένα βαθμό λογική η όποια αναμονή. Η αρχική επιλογή του αυτοκινήτου ήταν λίγο διαφορετική αλλά για καλή μου τύχη και λόγω της αυξημένης ζήτησης για εκείνο το 3ημερο, βρέθηκα τελικά με τα κλειδιά ενός ολοκαίνουριου SEAT IBIZA FR.

Ταυρομάχος

Το αυτοκίνητο εξωτερικά είναι εντυπωσιακό με το έξτρα πακέτο της έκδοσης FR να του χαρίζει μια πολύ δυναμική εμφάνιση που σε συνδυασμό με το

received_10216531482383386μαύρο χρώμα και την διπλή απόληξη της εξάτμισης σε βάζει αμέσως στο κλίμα. Αντίστοιχη εικόνα και στο εσωτερικό με το φαλτσοκομμένο τιμόνι στο κάτω μέρος αλλά και τα πολύ καλής στήριξης σπορ καθίσματα να συνθέτουν μία εντυπωσιακή και σπορτίφ εικόνα. Στα του εξοπλισμού αυτό που εντυπωσιάζει είναι η μεγάλη οθόνη αφής με τις 2 θύρες USB που εκτός από το σύστημα πλοήγησης και τη λειτουργία του τηλεφώνου, έχει ένα επιπλέον μενού που μετρά πόσους πόντους κερδίζεις οδηγώντας οικονομικά!!! Φυσικά δεν λείπει το ενεργό cruise control, το σύστημα ανίχνευσης κούρασης του οδηγού αλλά και το Front Assist που επεμβαίνει στα φρένα σε περίπτωση αργοπορημένης αντίδρασης του οδηγού.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής είχε μόνο 4500χλμ στο οδόμετρο και η αίσθηση από την ανάρτηση ήταν εξαιρετική. Από τα πρώτα κιόλας μέτρα το αυτοκίνητο σου δίνει μία στιβαρή αίσθηση. Μόλις αφήσεις τον χώρο του αεροδρομίου και βγεις στον ανοιχτό δρόμο, εκεί ανακαλύπτεις την πραγματική φύση του. Παρά τις μεγάλες ζάντες 17 ιντσών και τα φαρδιά ελαστικά διαστάσεων 225/45 κινείσαι πολύ άνετα στον αυτοκινητόδρομο με μεγάλη αίσθηση ασφάλειας και κυρίως ξεκούραστα. Βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και ο κινητήρας που σου παρέχει την απαιτούμενη ισχύ και ροπή. Ο νέος 1.5 TSI EVO με τους 150 ίππους και τα 25 Kg/Nm που γνωρίσαμε στο Golf κινεί το IBIZA σβέλτα κάτω από όλες τις συνθήκες και αποδεικνύεται εξίσου οικονομικός. Σε συνδυασμό με το πολύ καλής κλιμάκωσης 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο ταξιδεύεις άνετα στον αυτοκινητόδρομο και ταυτόχρονα είναι αρκετά γρήγορος στις αλλαγές σε πιο σπορτίφ οδήγηση  στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Εκεί το μικρό SEAT καταπίνει πολύ άνετα τις στροφές με τα επίπεδα τις πρόσφυσης να είναι μεγάλα. Φυσικά δεν λείπουν τα απαραίτητα συστήματα ευστάθειας που είναι πάντα εκεί να αναλάβουν δράση, όταν ο οδηγός το παρακάνει.. Στο ύψος τους στάθηκαν και τα πολύ καλά φρένα τόσο σε αντοχή όσο και σε αίσθηση.

Το νέο SEAT IBIZA FR αποδείχτηκε άξιος ‘’ξεναγός’’ στη Μαγιόρκα. Δεν θα μπορούσε φυσικά να πάει κόντρα στην καταγωγή του ως ‘’γνήσιος’’ Ισπανός. Για 3 ημέρες μας ταξίδεψε με ασφάλεια καλύπτοντας πολλά χιλιόμετρα στο εθνικό οδικό δίκτυο, στους επαρχιακούς δρόμους αλλά και τις υπέροχες παραλίες… Adiós

2018-07-15 18.21.48 2018-07-15 18.22.32 2018-07-15 18.23.20 IMG-20180701-WA0005 received_10216531396181231 Untitled-1

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Κωνσταντίνος Ι. Μπεκιάρης
Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *