Πλευρικοί αερόσακοι

Tην αναγκαιότητα των πλευρικών αερόσακων υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι του Iνστιτούτου Οδικής Ασφάλειας των HΠΑ (ΙΙHS) και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την τοποθέτησή τους σε ολοένα και περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα..

Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού περίπου 10.000 επιβάτες στις HΠΑ θα επιζούσαν κάθε χρόνο έπειτα από δυστυχήματα που οφείλονταν σε πλευρικές συγκρούσεις, εάν στα οχήματά τους υπήρχαν πλευρικοί αερόσακοι.

“Όταν συγκρουστείς από το πλάι με ένα ψηλό αυτοκίνητο κατηγορίας SUV ή ένα pick-up, o κίνδυνος να τραυματιστείς στο κεφάλι είναι μεγάλος, γιατί το μπροστινό μέρος των συγκεκριμένων οχημάτων είναι στο ίδιο ύψος με το κεφάλι των επιβατών” αναφέρει εξηγώντας την αναγκαιότητα των πλευρικών αερόσακων ο Bill O΄Neil, πρόεδρος αμερικανικής ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι υπεύθυνοι του IIHS επιβεβαίωσαν τη χρησιμότητα των πλευρικών αερόσακων έπειτα από δοκιμές πρόσκρουσης που διεξήγαγαν με μοντέλα όπως η ΒΜW X5 και το Volvo S80. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα διαθέτουν τέτοιου είδους αερόσακους ως μέρος του βασικού τους εξοπλισμού, αλλά για τις ανάγκες των δοκιμών τους αφαιρέθηκαν.

Οι πλευρικοί αερόσακοι μπορεί να αποδειχθούν όμως σωτήριοι και σε μία φαινομενικά “αθώα” σύγκρουση με σταθερό εμπόδιο, όπως ένας στύλος, ακόμη και με μικρή ταχύτητα περίπου 30χλμ. την ώρα, επιμένουν οι υπεύθυνοι του IIHS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *