Η HONDA δοκιμάζει παραλλαγή του συστήματος Hossack ;

Το σύστημα  Hossack  είναι μια ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια, το οποίο μοιάζει  με το Duolever που χρησιμοποιούσε η BMW σε πολλά μοντέλα της. Ιστορικά  το μπροστινό άκρο Hossack – το όνομά του το πήρε  από τον εφευρέτη, Norman Hossack στην δεκαετία του 1970 και χρησιμοποιήθηκαν στα παλαιότερα μοντέλα της BMW.

Η βασική δομή του συστήματος Hossack αποτελείτε από δύο ψαλίδια τα οποία συνδέονται  στο σασί της μοτοσυκλέτας από την μία και από την άλλη με ένα σωλήνα ο οποίος δουλεύει σαν άξονας περιστροφής του μπροστινού συστήματος. Αυτός ο άξονας έχει το σχήμα ανάποδου Υ για να μπορεί να δεχτεί στο κάτω μέρος τον τροχό και τα φρένα. Ανάμεσα στο κάτω ψαλίδι και με το πάνω μέρος του σασί βρίσκετε ένα ισχυρό αμορτισέρ για να απορροφά τους κραδασμούς.

Η πινελιά της HONDA στο σύστημα αυτό είναι στον άξονα περιστροφή. Τον τοποθέτησε μέσα στα ψαλίδα του συστήματος και το κάτω ψαλίδι δεν χρειάζεται  να κοντύνει κατά μήκος.

Η HONDA λοιπόν εγκατέστησε  σαν πρώτη φάση στο CB1100 και στο μικρό Honda C125 Super Cub δύο μοντέλα με τελείως διαφορετικές  τεχνολογίες απαιτήσεις και επιδόσεις.

Στην περίπτωση που έχουμε τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός  παρουσιάζετε μεγάλη μεταφορά βάρους εμπρός  αλλά και μεγάλο βύθισμά στο φρενάρισμα κάτι που δεν θα επέτρεπε άνεση στην οδήγηση. Αυτό επιπλέον έχει μεγάλη μεταφορά δυνάμεων και στην ανάρτηση αλλά και στον λαιμό της μοτοσυκλέτας. Αυτά τα ¨προβληματάκια¨ αντιμετωπίζονται στο βαρύ  CB 1100 με την τοποθέτηση του συστήματος Hossack αλλά στην περίπτωση του μικρού Honda C125 Super Cub ποιο είναι το κέρδος σε αυτό; Ένα ερώτημα που μόνο η HONDA μπορεί να απαντήσει εμείς απλώς μένουμε στον προβληματισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *