Τι υποδομή και τι εξωτερικό εξοπλισμό χρειαζόμαστε για να φορτίσουμε ένα Plug-In υβριδικό αυτοκίνητο

Υποδομή για εξωτερική φόρτιση PlugIn Electric Vehicles

Για να αναπτυχθεί ευρέως η χρήση των plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (PHEVs) και των ηλεκτρικά οχήματα (EV), οι καταναλωτές και τα οχήματα χρειάζονται μια ανεπτυγμένη υποδομή των σταθμών φόρτισης.

Οι οδηγοί χρειάζονται προσιτές, βολικές, και συμβατές επιλογές για φόρτιση στο σπίτι, σε σταθμούς φόρτισης σε χώρους εργασίας και δημόσιους προορισμούς και αυτό θα μπορέσει να ενισχύσει την αποδοχή της αγοράς των PHEVs.
Η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων απαιτεί σύνδεση με ηλεκτρικό εξοπλισμό τροφοδοσίας του οχήματος (EVSE).

 Εξοπλισμός Φόρτισης

Ο Εξοπλισμός φόρτισης για τα plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (PHEVs) και όλα τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) εξαρτάται από τον ρυθμό με τον οποίο οι μπαταρίες φορτίζονται.
Οι χρόνοι φόρτισης διαφέρουν ανάλογα με το πώς η μπαταρία έχει εκφορτωθεί, πόση ενέργεια έχει, τον τύπο της μπαταρίας, και το είδος του ηλεκτρικού εξοπλισμού τροφοδοσίας  (EVSE) που διαθέτει.
Ο χρόνος φόρτισης μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 15 λεπτών έως 20 ώρες ή περισσότερο, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά αυτά.

Κατηγορίες φόρτισης

Επίπεδο Φόρτιση AC 1

Η κατηγορία φόρτισης AC Επιπέδου 1 EVSE (συχνά αναφέρεται απλά ως Επίπεδο 1) παρέχει την φόρτιση μέσω μιας τάσης 120 Volt (V)  και χρειάζεται βύσμα AC και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει ηλεκτρική εγκατάσταση σύμφωνα με τον Εθνικό Ηλεκτρικό Κώδικα.
Τα περισσότερα οχήματα διαθέτουν αυτό τον εξοπλισμό αλλιώς θα πρέπει να διαθέτουν πρόσθετο εξοπλισμό φόρτισης

Επίπεδο Φόρτιση AC 2

Εξοπλισμός φόρτισης AC Επίπεδο 2  (που συχνά αναφέρεται απλά ως Επίπεδο 2) προσφέρει τη φόρτιση μέσω 240 V (οικιακές εφαρμογές) .
Τα περισσότερα σπίτια έχουν στη διάθεσή τους 220 V, και επειδή το AC Επίπεδο 2 EVSE μπορεί να φορτίσει μια τυπική μπαταρία EV κατά την διάρκεια της νύχτας, αυτό θα είναι μια κοινή εγκατάσταση για τα σπίτια. Το AC Επίπεδο 2 εξοπλισμός χρησιμοποιεί την ίδια υποδοχή στο όχημα που χρησιμοποιεί Επίπεδο 1 εξοπλισμού. Με βάση την χωρητικότητα του οχήματος και το κύκλωμα που διαθέτει, το AC Επίπεδο 2 προσθέτει περίπου 10 έως 20 χιλιόμετρα ανά ώρα χρόνου φόρτισης.

DC γρήγορη φόρτιση

Στην γρήγορη φόρτιση (DC) ο εξοπλισμός, μερικές φορές ονομάζεται DC Επίπεδο 2 (συνήθως 480 V AC εισόδου) και επιτρέπει την γρήγορη φόρτιση σε κεντρικούς δρόμους  και σε δημόσιους σταθμούς. Ένα DC γρήγορη φόρτιση μπορεί να προσθέσει 60 έως 80 μίλια σε ένα PHEV ή EV σε 20 λεπτά.

Επαγωγική φόρτιση

Η επαγωγική φόρτιση είναι η φόρτιση χωρίς καλώδια. Για τον Επαγωγικό εξοπλισμό φόρτισης, χρησιμοποιούμε  ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο για να μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια στις μπαταρίες του οχήματος χωρίς καλώδια. Σήμερα οι διαθέσιμοι σταθμοί ασύρματης φόρτισης λειτουργούν σε επίπεδα ισχύος συγκρίσιμη με AC Level 2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *