Διπλή πεταλούδα γκαζιού (SDTV) από την Suzuki

Η Suzuki χρησιμοποιεί στους περισσότερους κινητήρες Διπλή πεταλούδα γκαζιού (SDTV) με το σύστημα ψηφιακού ψεκασμού καυσίμου
Έχει δύο πεταλούδες γκαζιού – πρωτογενής πεταλούδα και μια δευτερεύουσα πεταλούδα – οι οποίες βοηθούν τον κινητήρα να έχει μια γραμμική χαμηλή και μεσαία εμβέλεια απόκριση γκαζιού, καθώς και  αυξημένη παραγωγή ροπής  και σε χαμηλές και σε μεσαίες στροφές.  
Με την Ενεργοποίηση του γκαζιού από τον αναβάτη μετακινείτε η ντίζα γκαζιού και ανοίγει και κλείνει μόνο την κύρια πεταλούδα γκαζιού, η οποία με την σειρά της κινεί τον αισθητήρα θέσης γκαζιού.

Με βάση λοιπόν τις πληροφορίες από την αισθητήρας θέσης πεταλούδας γκαζιού, αισθητήρα θέσης στροφάλου (στροφές του κινητήρα) και
ταχύτητα του αισθητήρα θέσης του εκκεντροφόρου, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECM) ενεργοποιεί το ελαφρύ και συμπαγές κινητήρα DC που υπάρχει στο σώμα των πεταλούδων για να ανοίξει και να κλείσει τη δευτερεύουσα πεταλούδα.

Επιπλέον διαθέτει και το σύστημα (AFIS) το οποίο ελέγχει το ρελαντί στην περίπτωση της κρύας λειτουργίας . Όταν λοιπόν η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECM) αντιλιφθεί χαμηλή θερμοκρασία από τον αισθητήρα θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού ενεργοποιεί και σε αυτήν την περίπτωση τον κινητήρα συνεχούς ρεύματος που ενεργοποιεί την βοηθητική πεταλούδα γκαζιού και αυξάνουν τις στροφές του κινητήρα.

1 2 3 4 5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *