Το νέο HONDA NC750X

 Η νέα μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης της Honda βρίσκεται στην Ελλάδα με το όμορφο παρουσιαστικό της .
Έχει δεχτεί αναβαθμίσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο που αντικαθιστά, το NC700X, με πολλές και σημαντικές αναβαθμίσεις και μετατροπές.
Διαθέτει μεγαλύτερο κυβισμό κατά 75 κ.εκ. στον κινητήρα, άρα αυξημένη ισχύς και ροπή, διαθέτει διπλούς αντικραδασμικούς άξονες, νέα βελτιωμένη εξάτμιση καυσαερίων, μακρύτερες σχέσεις κιβωτίου, ABS στάνταρ στο βασικό εξοπλισμό και αναβαθμισμένο λογισμικό στο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DCT) που βελτιώνουν περαιτέρω μία από τις πιο προσιτές και ολοκληρωμένες μοτοσυκλέτες πολλαπλών χρήσεων.
Διαθέτει περισσότερες πληροφορίες στα όργανα του τιμονιού, ρυθμιζόμενες μανέτες για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, δικάναλο βελτιωμένο ABS, νέο υλικό επένδυσης στην σέλα και επιπλέον ελαστικά εκτός δρόμου. Με όλα αυτές τις αναβαθμίσεις έρχεται για το 2014 .
Παραμένοντας σε τιμή πολύ προσιτή στην αγορά και οικονομική στην κίνηση, η NC750X συνεχίζει να κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και με τον τρόπο αυτό οι κατασκευαστές κρατούν σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα κατασκευής και συναρμογής υλικών της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας.
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τα επιπλέον 75 κ.εκ. στον υδρόψυκτο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα , με τον 1ΕΕΚ και τις 8 βαλβίδες, που βγήκαν με την αύξηση της διαμέτρου του κυλίνδρου κατά 4mm.
Με αποτέλεσμα η μέγιστη ιπποδύναμη να μεγαλώνει και να φτάνει στους 54 Hp (από 51), και οι καμπύλες ισχύος και ροπής να έχουν βελτιωθεί σε όλο το φάσμα των στροφών.
Ο υποτετράγωνος κινητήρας και οι ειδικά διαμορφωμένοι θάλαμοι καύσης σε αυτόν συνδυάζονται με στροφαλοφόρο υψηλής αδράνειας και αποδίδουν μεγάλη ροπή από πολύ χαμηλές στροφές κάτι που κάνει την μοτοσυκλέτα ακόμα ποιο ελκυστική.
Ο δεύτερο αντικραδασμικό άξονα, δίνει περισσότερο πολιτισμένη λειτουργία και διατηρεί στο ακέραιο τον χαρακτηριστικό παλμό που χαρίζει ο χρονισμός ανάφλεξης στις 270°.
Ή βελτιωμένη χαρτογράφιση στο εγκέφαλο δείνει την δυνατότητα, βάσει των κατασκευαστών, η κατανάλωση να είναι στα28,9 χλμ./λίτρο και δινατότητα αυτονομίας 400 χιλιόμετρα με το ρεζερβουάρ των 14,1 λίτρων κάτω από τη σέλα.

Πολλά τα αξερσουάρ

Η Honda δεν παρέμεινε μόνο εκεί διαθέτει στους αγοραστές της μια πραγματικά μεγάλη λίστα γνήσιων αξεσουάρ:

Top case 35 λίτρων,
δύο πλαϊνές βαλίτσες 29 λίτρων με διακοσμητικό κιτ,
λεβιέ κιβωτίου DCT,
ψηλή ζελατίνα,
κάλυμμα πλαϊνού φέρινγκ,
αεροδυναμικά φτερά προστασίας για τα πόδια,
προβολείς ομίχλης LED,
τελικό εξάτμισης,
θερμαινόμενα γκριπ,
παροχή ρεύματος 12V DC,
κεντρικό σταντ,
συναγερμός,
λουκέτο τύπου cryptonite κλπ.

Η NC750X διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με μηχανικό κιβώτιο και μία με αυτόματο/σειριακό DCT 6 σχέσεων και σε τέσσερις χρωματικές επιλογές.

Τύπος κινητήρα Υγρόψυκτος 4-χρονος 8-βάλβιδος, SOHC παράλληλα 2-κύλινδρος
Κυβισμός CC 745.0
Bore X Stroke 77 χιλιοστά x 80mm
Λόγος συμπίεσης 10.7: 1
Μέγιστη ισχύς εξόδου 40.3kW @ 6,250 rpm (95/1/ΕΚ)
Μέγιστη ροπή 68nm @ 4,750 rpm (95/1/ΕΚ)
Χωρητικότητα λαδιού 3.7L
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων 4.1L
Μίζα Ηλεκτρική
Τύπος μετάδοσης 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
Διαστάσεις LxWxH 2210 χιλιοστά x 840 χιλιοστά x 1.285 χιλιοστά
Μεταξόνιο 1.540 χιλιοστά
Ύψος σέλας 830 χιλιοστά
Απόσταση από το έδαφος 165 χιλιοστά (ελάχιστο)
Μικτό Βάρος MT: 219kg DCT: 229kg
Διαστάσεις ελαστικών Εμπρός 120/70-ZR17M/C (58W)
Διαστάσεις ελαστικών Πίσω 160/60-ZR17M/C (69W)
Φρένα Εμπρός Τύπος 320 χιλιοστά και μόνο κυματιστές υδραυλικά δισκόφρενα με δαγκάνα 2 εμβόλων και τα μαξιλάρια πορώδες μέταλλο
Φρένα Τύπος Πίσω 240 χιλιοστά και μόνο κυματιστές υδραυλικά δισκόφρενα με δαγκάνα μονού εμβόλου και ρητίνη μαξιλάρια μούχλα

1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *