Σύστημα MULTIAIR

  Η τεχνολογία MultiAir που χρησιμοποιεί ή FIAT, είναι ένα σύστημα το οποίο προβλέπει τη διαχείριση της εισαγωγής του αέρα στους κυλίνδρους από τις βαλβίδες εισαγωγής χωρίς την άμεση χρησιμοποίηση του σώματος πεταλούδας με αποτέλεσμα την καλύτερη κατανομή ροπής και ισχύος από τον κινητήρα.
Η καινοτομία του συστήματος αυτού είναι ότι κινούνται οι βαλβίδες από τον εκκεντροφόρο που κινεί τις βαλβίδες εξαγωγής και μπορούμε με ένα ηλεκτρουδραυλικό σύστημα να ανοίγουμε και να κλείνουμε όσο και όποτε θέλουμε τις βαλβίδες εισαγωγής.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής της (1.4 16v ατμοσφαιρικός 105CV και turbo 135CV και 170CV) είναι:
• Ένας εκκεντροφόρος.
• Απλά ωστήρια εξαγωγής, αν και υδραυλικά.
• ωστήρια εισαγωγής ενσωματωμένα στη μονάδα MultiAir
• Χρήση της αντλίας κενού του σερβόφρενου (όπως στους κινητήρες Diesel).

 χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του συστήματος

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συστήματος MultiAir είναι ότι παρέχει, σε σχέση με έναν παραδοσιακό κινητήρα,
-καλύτερο έλεγχο της καύσης και
-πιο άμεση απόκριση στις αιτήσεις για ροπή.
και αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι διαθέσιμα από το ΑΝΣ ως το ΑΝΣ.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
το σύστημα αυτό το οποίο η FIATτο χρησιμοποιεί και σε ατμοσφαιρικό αλλά και υπετροφοδοτούμενο κινητήρα και η εταιρεία δίνει τα εξής πλεονεκτήματα :
• Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.
• Μείωση των εκπομπών CO2
• Αύξηση της ισχύος και της ροπής
• Αίσθηση μεγαλύτερης αμεσότητας στην οδήγηση
• Χαμηλότερη ρύπανση (Euro 6 ready)
• Ευκολία εκκίνησης.

   Το σύστημα MULTIAIR αποτελείται από μηχανικό-υδραυλικό εξάρτημα ενσωματωμένο στο εσωτερικό του κινητήρα FIRE MultiAir και από ένα σύνολο ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, Hardware και Software, ενσωματωμένα στη μονάδα ελέγχου κινητήρα, για τη διαχείριση της κίνησης των βαλβίδων εισαγωγής του κινητήρα.
Το σύστημα MULTIAIR επιτρέπει να ελέγχεις, σε κάθε κύκλο του κινητήρα, την ποσότητα αέρα που εισάγεται σε κάθε κύλινδρο μέσω της σωστής διαχείρισης της κίνησης των βαλβίδων εισαγωγής.
Με αυτόν τον τρόπο, η ροπή και ισχύς του κινητήρα μπορούν να μεταβάλλονται χωρίς τη χρήση της παραδοσιακής πεταλούδας γκαζιού.
Ο ενεργοποιητής MULTIAIR επινοήθηκε με σκοπό να επιτευχθεί μια πιο συμπαγής και απλή διάταξη του κινητήρα, χωρίς πολλές τροποποιήσεις στον ίδιο τον κινητήρα.

Στους κινητήρες που διαθέτουν το σύστημα MULTIAIR χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες γενικές κατευθυντήριες γραμμές στο σχεδιασμό:
• Χρήση κοινού λαδιού κινητήρα ως ενεργοποιητικό υγρό των βαλβίδων με την εισαγωγή ελάχιστων διαφοροποιήσεων στο κύκλωμα λαδιού του κινητήρα.
• Έλεγχος της μάζας εν κινήσει και βελτιστοποίηση των μηχανικών απορροφήσεων.
• Ελάχιστη εξάρτηση των επιδόσεων του ενεργοποιητή από το ιξώδες του λαδιού.
• Σχεδιασμός του συστήματος MULTIAIR για όλη τη διάρκεια ζωής του κινητήρα: δεν προβλέπεται κανένα είδος συντήρησης του συστήματος.

    Απαραίτητη η παρουσία λαδιού

   Για την εξασφάλισης της σωστής λειτουργίας του ενεργοποιητή και τον πλήρη έλεγχο των βαλβίδων, είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση, η παρουσία λαδιού στο θάλαμο υψηλής πίεσης.
Επιπλέον, η πρώτη ποσότητα λαδιού που στέλνει η αντλία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αέρα.
Μία περιορισμένη και ελεγχόμενη ποσότητα λαδιού κυκλοφορεί στο εσωτερικό της μονάδας. Αυτό είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση της εξαέρωσης του ίδιου του λαδιού και του ανταλλακτικού του, ώστε να ελέγχονται οι θερμοκρασίες άσκησης στους θαλάμους υψηλής πίεσης.

Τα λειτουργικά όρια του συστήματος, καθορίστηκαν στο εύρος της θερμοκρασίας του λαδιού στο θάλαμο υψηλής πίεσης μεταξύ -30°C και 150°C.
Υπάρχει πλήρης συμβατότητα με την ήδη υπάρχουσα αντλία λαδιού στους 16βάλβιδους κινητήρες FIRE.

0 1 2 3 4 5 6 11 12

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *