EBS(Emergency Braking system)

Το 2009 ύστερα από Ευρωπαϊκή οδηγία καθορίστηκε η ενίσχυση των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης με 3 συστήματα για τα μεγάλα οχήματα. Ένα από αυτά και μάλλον το πιο σημαντικό είναι το σύστημα φρεναρίσματος άμεσου κινδύνου EBS (Emergency Braking System).Το νέο αυτό σύστημα υποβοήθησης του φρεναρίσματος είναι μία μετεξέλιξη του ABS σε ένα πιο σύνθετο σύστημα, το οποίο προβλέπει και προλαμβάνει τα χειρότερα. Χάρη σε ειδικούς αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί στο εμπρός μέρος του οχήματος, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που πλησιάσει πέρα από ένα ασφαλές όριο το προπορευόμενο όχημα. Αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις ηχητικές ή άλλες ειδοποιήσεις του συστήματος και συνεχίζει χωρίς να επιβραδύνει, τότε το EBS παρακάμπτει τον οδηγό kαι αναλαμβάνει το ίδιο να φρενάρει, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το σύστημα πέδησης του οχήματος, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Το EBS συνεργάζεται βεβαίως και με τα νέα εξελιγμένα συστήματα «αυτόματου πιλότου» (Adaptive Cruise Control), τα οποία φροντίζουν να διατηρούν τις σωστές αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να κάνουν πιο άνετη και πιο ασφαλή την οδική μεταφορά.
Mercedes,Volvo και man έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν το παραπάνω σύστημα στα νέα τους μοντέλα φορτηγών, τρόλει, λεωφορείων και προβαίνουν σε εξέλιξη αυτών ως το 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

1 2 3 4 5 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *