Κατηγορίες Οχημάτων

Οι  ορισμοί των κατηγοριών οχημάτων σύμφωνα με την οδηγία 70/156/ΕΟΚ και την 70/220/ΕΟΚ όπως ισχύουν :
–  Μ1 είναι τα οχήµατα τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τη µεταφορά προσώπων και  περιλαµβάνονται το πολύ οκτώ θέσεις καθηµένων πέραν του καθίσµατος του οδηγού.
–  Ν1 κλάση Ι είναι τα οχήµατα τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τη µεταφορά εµπορευµάτων και έχοντα μέγιστη μάζα που δεν υπερβαίνει τους 3,5 τόνους και των οποίων η μάζα αναφοράς δεν υπερβαίνει τα 1305 κιλά.
– Μάζα αναφοράς ισοδυναµεί µε τη µάζα του οχήµατος έτοιµου προς λειτουργία (απόβαρο μαζί με τον οδηγό), µείον τη µάζα του οδηγού η οποία ορίζεται ίση µε 75 Kg, συν µια ισοκατανεµηµένη µάζα 100 Kg.
M2 είναι τα οχήµατα τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τη µεταφορά προσώπων, περιλαµβάνοντα περισσότερες από οκτώ θέσεις πέραν του καθίσµατος του οδηγού και έχοντα µέγιστη µάζα που δεν υπερβαίνει τους 5 τόνους.
Μ3 είναι τα οχήματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τη µεταφορά προσώπων, περιλαµβάνοντα περισσότερες από οκτώ θέσεις πέραν του καθίσµατος του οδηγού και έχοντα
µέγιστη µάζα άνω των 5 τόνων.
–  Ν1 είναι τα οχήµατα τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τη µεταφορά εµπορευµάτων και έχοντα μέγιστη μάζα που δεν υπερβαίνει τους 3,5 τόνους
–  Ν2 είναι τα οχήµατα τα οποία τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τη µεταφορά εµπορευµάτων και έχοντα µέγιστη µάζα άνω των 3,5 και έως 12 τόνους.
Ν3 είναι τα οχήµατα τα οποία τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τη µεταφορά εµπορευµάτων και έχοντα µέγιστη µάζα άνω των 12 τόνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *