«σκυλόκουτα» και αυτοκίνητο !!

Ο νόμος  4039/2012  και στο άρθρο 5 λέει ότι ο ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται «να χρησιμοποιεί κατά τη μεταφορά του ζώου μέσα κατάλληλα, με επαρκή χώρο, φωτισμό και αερισμό, που ικανοποιούν τις φυσιολογικές ανάγκες του και του επιτρέπουν να στέκει όρθιο στη φυσική θέση του σώματός του, να ξαπλώνει, να στρέφει το σώμα του και να έχει πρόσβαση στο νερό, όποτε το επιθυμεί».
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι υπάρχει μια ασάφεια στον νόμο και δεν ορίζει ακριβώς πως μπορώ να μεταφέρω το κατοικίδιο αλλά γενικά κάποιες κατευθυντήριες γραμμές .

Στην περίπτωση που θέλω να χρησιμοποιήσω εξωτερικό κουτί  για την μεταφορά του κατικίδιου πρέπει να συμβουλευτούμε τον ΚΟΚ που είναι σαφής στο άρθρο 32 για κουτιά μεταφοράς ανεξάρτητου περιεχομένου.
Θεωρείται προεξεχον φορτίο και επιτρέπει την ανάρτησή τους, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του οχήματος, τα φώτα στάσης και πορείας που πρέπει να παραμένουν ορατά, τα απαιτούμενα ανακλαστικά, τη μη παρεμπόδιση της ορατότητας του οδηγού προς τα πίσω, καθώς και το πόσο επιτρέπεται να προεξέχουν του οχήματος (συγκεκριμένα, όχι περισσότερο από το 30% του συνολικού μήκους του αυτοκινήτου).
Και να μην ξεχνόμαστε σε σχέσει με τα προστίματα. Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του άρθρου 32, ο κώδικας προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *