Οι κατηγορίες των μοτοσυκλετών και οι νέοι ρύποι γι αυτές.

Η ομοσπονδία των ενώσεων Ευρωπαικής Μοτοσυκλέτας ενέκρινε τον κανονισμό για την έγκριση τον κανονισμό και τις τεχνικές απαιτήσεις για τους κατασκευαστές που πωλούν μοτοσικλετές στην Ερωπαική Ένωση. Ο κανονισμός αυτός θέτει νέους κανόνες και τεχνικές απαιτήσεις για τους κατασκευαστές που πωλούν μοτοσικλέτες mixanakiaστην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Στρασβούργο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό  σχετικά με την έγκριση και την εποπτεία της αγοράς δίκυκλων ή τρίκυκλων οχημάτων και τετράκυκλων μοτοσυκλετών.

Από το 2016 τα κράτη μέλη της ΕΕ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να περιορίζουν την μέγιστη ισχύ των μοτοσικλετών έως 74 kW. Νέες μοτοσικλέτες με κυλινδρισμό κινητήρα που υπερβαίνουν τα 125 cm³ (υπο-κατηγορίες Α2 και Α3) θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με συστήματα αντιεμπλοκής πέδησης (ABS), ενώ οι  μοτοσικλέτες (υπο-κατηγορία Α1) μεταξύ 51 και 125 cm³ θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με   συστήματα συνδιασμένης πέδησης (CBS).

Κατι συμαντικό που αφορά τα μέτρα για την αποτροπή αλλοίωσης του κινητήρα πρόκειται να εγκατασταθεί σε όλα τα νέα μηχανοκίνητα δίκυκλα με απόδοση έως και 35 kW (υπο-κατηγορίες Β, Α1 και Α2).

Από το 2016 όλες οι νέες μοτοσυκλέτες (τύπου Α1, Α2 και Α3) πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές EURO 4 και το 2020 5 ΕΥΡΩ.

16-4-2017 9-58-56 μμ

3549

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *