Προστασίας των πεζών από την Audi Q2 (pre sense front)

Η Audi  με το καινούργιο  Q2 θέτει νέα πρότυπα για την υποστήριξη του οδηγού με το σύστημα Audi pre sense front, το οποίο περιλαμβάνεται ως στάνταρ εξοπλισμός.
διαθέτη ένα αισθητήρα ραντάρ στο εμπρός μέρος του νέου Q2 και μπορεί να αναγνωρίζει με αξιοπιστία τις κρίσιμες καταστάσεις που παρουσιάζονται στην πορεία του και που αφορούν τις διασταυρώσεις με άλλα οχήματα, με πεζούς και επιπλέον βοηθάει και στην περίπτωση χαμηλής ορατότητας από ομίχλη.
Το ραντάρ λοιπόν αυτό, στην περίπτωση που ανιχνεύσει μια σύγκρουση προειδοποιεί τον οδηγό με συγκεκριμένα βήματα.

Ποια είναι αυτά;
Ειδοποιεί τον οδηγό με οπτική ένδειξη ή ακουστική και στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει τότε ενεργεί το σύστημα στα φρένα και μειώνει την ταχύτητα στο όχημα.
Η ένταση της πέδησης φυσικά εξαρτάται από την κρισιμότητα της κατάστασης και από τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

 Αυτό το σύστημα του Q2 μπορεί να αποφύγει μια σύγκρουση εξ ολοκλήρου ή να μετριάσει τη σοβαρότητά του με τη μείωση της ταχύτητας κρούσης μέσω της αυτόματης πέδησης και της υποβοηθούμενης πέδησης.

 Και στην περίπτωση που χρειάζονται επιπλέον προληπτικά μέτρα τότε οι ηλεκτρικές ζώνες των μπροστινών καθισμάτων τεντώνονται, η ηλεκτρική οροφή εάν υπάρχει, κλείνει και όλες οι προειδοποιητικές λυχνίες είναι αναμμένες.

 

ΠΗΓΗ :AUDI TECHNOLOGY PORTAL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *