Βασική λειτουργία WABCO EBS

Το EBS (Emergency Braking System) είναι ένα σύστημα πέδησης εκτάκτου ανάγκης που προσφέρει σταθερότητα στο όχημα και προστατεύει τον επαγγελματία οδηγό σε έκτακτες ανάγκες.  Επίσης το EBS ελέγχει την εξισορρόπηση των δυνάμεων πέδησης μεταξύ των μεμονωμένων φρένων στους τροχούς,  καθώς βελτιώνει το σύστημα πέδησης μεταξύ του οχήματος έλξης και του ρυμουλκούμενου.
Η εταιρεία δηλώνει ότι με την συνεχή διάγνωση και παρακολούθηση του ηλεκτρονικού συστήματος πέδησης βελτιώνει την αποτελεσματική απόδοση του συστήματος σε οδική ασφάλεια.

Το συγκεκριμένο σύστημα μέσα από πληθώρα λειτουργιών επιτυγχάνει την μείωση του κόστους στα σέρβις και ελαχιστοποίηση της φθοράς των τακακιών στα φρένα.

Δομή WABCO EBS

Το συγκεκριμένο σύστημα :
Διαθέτει ξεχωριστεί ρύθμιση της πίεσης στον εμπρόσθιο άξονα, τον πίσω άξονα και τον έλεγχο του ρυμουλκούμενου.

Εάν το σύστημα αυτό σένα βαρύ όχημα, είναι εξοπλισμένο επιπλέον με ραντάρ και κάμερες  το καθιστά πολύ πιο ασφαλές και ακινητοποιείται σε αρκετές δύσκολες περιπτώσεις.

Το WABCO EBS Αποτελείται από ένα διπλό κύκλωμα  καθαρά πνευματικό μέρος και ένα υπέρθετο μονού κυκλώματος ηλεκτροπνευματικό μέρος και έχει το χαρακτηριστικό τύπο  2P/1E

Συγκεκριμένα το μονό  ηλεκτροπνευματικό  κύκλωμα αποτελείται από

  • Μία κεντρική ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου (κεντρικήμονάδα),
  • Το διαμορφωτή αξόνων με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σύστημα για τον πίσω άξονα,
  • Ένα μετρητή τιμών πέδησης με δύο ενσωματωμένους αισθητήρες ονομαστικών τιμών και
  • Διακόπτες πέδησης,
  • Μία αναλογική βαλβίδα ρελέ,
  • Δύο βαλβίδες ABS για τον εμπρόσθιο άξονα και
  • μία ηλεκτροπνευματική βαλβίδα ελέγχου ρυμουλκούμενου.

Το δε υπέρθετο διπλό πνευματικό κύκλωμα αντιστοιχεί ως προς την δομή του με ένα συμβατικό σύστημα πέδησης και χρησιμοποιείτε και δρα μόνο σε περίπτωση που το ηλεκτροπνευματικό κύκλωμα βγει εκτός λόγω βλάβης.

Τα βασικά εξαρτήματα του συστήματος WABCO EBS 2P/1E είναι τα εξής :

  • Η κεντρική μονάδα ελέγχου η οποία χρησιμεύει για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του ηλεκτρονικού συστήματος πέδησης. Δέχεται τις τιμές από τους αισθητήρες των τροχών και όχι μόνο (επικοινωνεί με άλλα συστήματα όπως κινητήρα, επιβραδυντή, κτλ ). για να σταλεί σήμα για τον ηλεκτροπνευματικό έλεγχο των τροχών καθώς και τον έλεγχο του ρυμουλκούμενου. Στη διαδικασία αυτή παρεμβάλετε η αναλογική βαλβίδα ελέγχου η οποία κανονίζει την διαφορετική πίεση στους τροχούς.

 

  • Μετρητής τιμών πέδησης. Ο μετρητής τιμών πέδησης χρησιμεύει στην παραγωγή ηλεκτρικών και πνευματικών σημάτων για τον έλεγχο της πίεσης του αέρα αλλά και της απελευθέρωσης του στο ηλεκτρονικό συστήματος πέδησης.

 

  • Αναλογική βαλβίδα ρελέ. Σκοπός αυτής της βαλβίδας είναι για την ενεργοποίηση των διαφορετικών πιέσεων στους τροχούς του εμπρόσθιου ή πίσω άξονα.

 

  • ∆ιαμορφωτής άξονα. Ο Διαμορφωτής αυτός έχει σκοπό να ρυθμίζει την πίεση στους κυλίνδρους  πέδησης και στις δύο πλευρές ενός ή δύο αξόνων.

 

  • Βαλβίδα ελέγχου ρυμουλκούμενου. Σκοπο έχει ως ενεργοποιητής για την ενεργοποίηση των πιέσεων στα φρένα των τροχών του ρυμουλκούμενου..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *