2023 Suzuki V-Strom 800 DE

Το νέο Suzuki V-Strom 800DE παραμερίζει την κληρονομιά των V-twin κινητήρα του μοντέλου, αντικαθιστώντας τον με ένα ολοκαίνουργιο παράλληλο Twin 776cc. Το στυλ της νέας μοτοσυκλέτας, ωστόσο, τονίζει τα μοντέλα της σειράς της Suzuki αντλώντας από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 το DR 750S Big, εμπνευσμένο από το Παρίσι-Ντακάρ. Καπέλο στη Suzuki για την αισθητική, αλλά ταιριάζουν οι επιδόσεις της μοτοσυκλέτας με την περιπετειώδη εμφάνιση της; 

Οδηγώντας το νέο V-Strom τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, είναι εύκολο να αποφύγουμε το γεγονός ότι η αρχιτεκτονική του κινητήρα ξεφεύγει από το ομώνυμο μοντέλο, επειδή το νέο παράλληλο Twin είναι καλό. Διαθέτει στρόφαλο 270 μοιρών, που του προσδίδει χαρακτηριστικά ισχύος παρόμοια με τα V-Twins 90 μοιρών στα V-Strom 650 και V-Strom 1050. Η μεγαλύτερη απόδοση των 83 ίπποι στις 8.500 rpm και 57,5 ​​lb-ft ροπής στις 6.800 σ.α.λ. το κάνει ξεχωριστό.

Όταν ανοίγεις  το γκάζι τοτε  απαιτεί περισσότερη ισχύ, ο κινητήρας ανταποκρίνεται με μια ροπή προς τα εμπρός και το σύστημα Suzuki Cross Balancer κάνει εξαιρετική δουλειά για να καταστείλει τυχόν υπερβολικούς κραδασμούς του κινητήρα. Βοηθά επίσης να διατηρηθούν οι δονήσεις του κινητήρα στο ελάχιστο είναι το γεγονός ότι η στροφή του κινητήρα στην κόκκινη γραμμή είναι περιττή λόγω της μεγάλης απόδοσης που είναι διαθέσιμη στη μεσαία κατηγορία.  

Ένα άλλο βοήθημα του αναβάτη που βρίσκεται στον εξοπλισμό του V-Strom 800DE είναι ένα αμφίδρομο σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων .  Ουσιαστικά, η αλλαγή ταχυτήτων ήταν παρόμοια με ορισμένες σπορ μοτοσυκλέτες , όπου όσο πιο γρήγορα επιταχύνετε και όσο υψηλότερες είναι οι στροφές του κινητήρα, τόσο πιο ομαλές είναι οι λειτουργίες του Quickshifter. Για να μην πω ότι ήταν κακό σε μικρότερες ταχύτητες, απλά όχι τόσο ομαλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *