ΤΟ VW GOLF TA ΕΧΕΙ 400

Στους 400 ίππους θα φτάσει η ιπποδύναμη του πιο ακραίου Golfπου το γνωρίσαμε σαν conceptcarστη έκθεση αυτοκινήτων του Πεκίνο.
Ο λόγος για την κατασκευή αυτού του μοντέλου είναι φυσικά η επιτυχία που σημειώνει η Mercedes-BenzA45AMG. HA45AMGεξοπλίζεται με τον ισχυρότερο 2λίτρο κινητήρα αυτή τη στιγμή στην αγορά, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει 360 ίππους και έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από μεγάλη μερίδα του Ειδικού Τύπου. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρία από το Βόλφσμπουργκ βελτίωσε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τον 2λίτρο TFSIώστε να μπορεί να συναγωνιστεί την Α45 τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και αριθμών. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό αφού ο 2λίτρος κινητήρας έφτασε σε απόδοση του 400 ίππους και η ροπή ανέβηκε στα 450Νm. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το GolfR(πάνω στο οποίο βασίζεται το R400) έχει απόδοση 300 ίππους. Το R400 είναι αποκλειστικά τετρακίνητο και η μετάδοση θα γίνεται από μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Εξωτερικά το μοντέλο πατάει πάνω σε τροχούς 19 ιντσών με ελαστικά 235/35 R19 ενώ το εντυπωσιακό body-kitκαι η διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα. Η ίδια εικόνα και στο εσωτερικό με τα εκπληκτικά bucketκαθίσματα να δίνουν έναν πιο ΄΄πολεμικό΄΄ τόνο στο εσωτερικό.

Τέλος το GolfR400 επιταχύνει από τα 0-100 σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 χμλ/ωρα.

** Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την VW να βγάζει σε περιορισμένη παραγωγή το R400 και μετά την ανακοίνωση του CEO του VWGroupMartinWinterkorn ότι η εταιρία εργάζεται πάνω σε ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων διπλού συμπλέκτη (DSG) που μπορεί να αντέχει μέχρι 500Nm ροπής, μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι οι 400 ίπποι ίσως να μην είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο αυτού του Golf.**

         Κωνσταντίνος Ι. Μπεκιάρης
Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων

123465

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *