Υδροπνευματικής ανάρτησης HTS μοτοσυκλέτας

Ένα νέο σύστημα υδροπνευματικής ανάρτησης HTS (Hydraulic Tilting System) από την Ιταλική εταιρεία Quadro , εφαρμόζεται σε scooter και δίνει στο όχημα πολύ καλή σταθερότητα, ικανότητα ελιγμών, ασφάλεια και άνετη οδηγική απόλαυση. Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται σε μοτοσυκλέτες που διαθέτουν δύο εμπρόσθιους τροχούς. Το χρησιμοποιεί στο scooter Quadro 350D με τον μονοκύλινδρο κινητήρα της ταιβανέζικης AEON, των 313 κυβικών εκατοστών.
Αυτό το σύστημα της Quadro λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από αυτό που χρησιμοποιεί η Piaggio MP3, δηλαδή ένα συνδυασμό μοχλών.
Το σύστημα ανάρτησης από την Quadro είναι ελαφρύτερο σε σχέση με την Piaggio και βρίσκεται χαμηλότερα προς τους τροχούς σε σχέση με το σύστημα της Piaggio που βρίσκεται ψηλά, κοντά στο λαιμό του τιμονιού. Αυτό προσφέρει καλύτερη κατανομή βάρους, μεγαλύτερη σταθερότητα και μικρότερο βάρος.
Και τα δύο συστήματα παρά τις διαφορές αυτές δίνουν γωνίες κλίσης μέχρι και τις 40˚.

ydropneumatikiAnartisi2
  Λειτουργία
Αυτό το σύστημα ανάρτησης επιτρέπει σε όλες τις επιφάνειες του οδοστρώματος (π.χ. σαμαράκια δρόμου και λακκούβες, ράγες, ξαφνικά εμπόδια κτλ.) και στους δύο εμπρόσθιους τροχούς να προσαρμόζονται συνέχεια χωρίς να απαιτείται καμία διαφορετική συμπεριφορά στον τρόπο οδήγησης και η οδήγηση παραμένει σταθερή και άνετη.
Το σύστημα αυτό αποτελείται από δύο «υδραυλικούς» κυλίνδρους και έναν κύλινδρο «ελατήριο». Οι υδραυλικοί κύλινδροι συνδέουν το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας στα δύο εμπρόσθια ψαλίδια των τροχών, ενώ ο κύλινδρος «ελατήριο» που βρίσκεται στο κέντρο, χρησιμοποιείται σαν απόσβεσης για την εμπρόσθια ανάρτηση.
Ανάμεσα σε αυτούς τους κυλίνδρους υπάρχει επικοινωνία με ροή του λαδιού και ρυθμίζεται από μία βαλβίδα ανάλογα με τις δυνάμεις που εξασκούνται από τις ανωμαλίες και τις κλίσεις του δρόμου.
Στο κάτω μέρος των δύο υδραυλικών κυλίνδρων είναι αποθηκευμένο συμπιεσμένο αέριο και δίνει την δυνατότητα αυξημένης ανταπόκρισης των εμπρόσθιων τροχών στις εντολές του οδηγού.

ydropneumatikiAnartisi

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *